Kötés: 
kötött
Nyelv: 
Magyar
Kiadás éve: 
2008
Illusztráció: 
képekkel
Oldalszám: 
832
Méret: 
170 x 240
ISBN: 
9788089286188
Csáky Sándor
A huszadik század szakácsművészete
9 900Ft
A webshop átalakítás alatt, a rendelési lehetőség jelenleg szünetel.

Csáky Sándor szakács és szakíró volt. A szakmát 14 évesen kezdte tanulni. Először mint konyhafőnök működött az újtátrafüredi Dr. Szontagh-Palace Szanatóriumban. Munkásságának elismeréseként számos aranyérmet kapott: 1910-ben az Első Magyar Szakácsművészeti és Rokonipari Kiállításon, 1912-ben Bécsben, valamint a "The Universal Cookery Food Association" által szervezett rendezvényen nyert aranyérmet. Megírta a 800 oldalas "Huszadik század szakácsművészete" c. nagysikerű munkáját (első kiadása 1929-ben jelent meg saját költségén, munkásságának 25. éves jubileuma tiszteletére). Könyvében rövid történeti áttekintés után felvonultatja a 20. században ismert és kedvelt ételfajtáknak gazdag tárházát a hidegkonyha repertoárjától a különféle édességekig. Beavatja az olvasót a terítés és a felszolgálás rejtelmeibe, a divatos amerikai italok készítési módjába. Szanatóriumi tevékenysége jogosítja fel arra, hogy összefoglalja a diétás konyha legfontosabb szabályait és felvonultassa a kímélő ételek gazdag választékát. Könyve értékét az is emeli, hogy a forrásmunkák megjelölése mellett receptjeit nevesíti, nem felejtkezik el kitűnő kortársairól, szakmai segítőiről, kollégáiról sem.